top of page

Platform1.1:
een platform waar we mensen uit verschillende vakrichtingen de gelegenheid bieden om ideeën uit te werken tot gegronde concepten. Per idee, of per individu, zoeken we naar de beste samenwerkingsvorm. Het proces van samenwerken staat hierin centraal, met als doel een goed en realiseerbaar concept.

​

Beeld:

het medium beeld waarmee er een ervaring/verhaal wordt overgebracht.

​

Film:
alles wat via beeld wordt overgebracht.

Visuele en auditieve vertellingen:

een concept kan zowel visueel of auditief of beide zijn. We kijken per project welke vorm het beste bij een idee past. Denk hierbij bijv. aan film, boek, een visueel treatment, een podcast, een installatie etc.

​

Creatieve sector:

iedere creatieveling die een urgent verhaal/idee/atmosfeer wil overbrengen aan een publiek, door middel van een kunstvorm.  

​

Kernwaarden:

de grondbeginselen van onze visie en tevens onze uitkomsten van ons onderzoek. Deze waarden blijven wij bewaken.

​

Liefde, geluk, passie, ziel:

een gevoelsmatige energie die je persoonlijk helpt om een concept te bedenken, dit is voor iedereen anders, maar het gaat voor ons om de energie en de inspiratie die je voelt om iets te maken.

​

Conceptbewaker:

iemand die per project is aangesteld (die zonder eigen inbreng), het concept bewaakt en knopen kan doorhakken. Om zo een gematigd gemiddelde te vermijden.

​

Zelfcompassie:

door middel van niet te hard zijn voor jezelf, te reflecteren en te vergeven denken wij dat iedereen meer kan leren en meer vooruit kan gaan. Met minder negativiteit. Zonder vallen geen opstaan.

​

Empathie/compassie:

begrip hebben voor een ander, naar elkaar luisteren en elkaar begrijpen. Het bespreekbaar maken van onbegrip om zo samen tot conclusies te komen.

​

21th century skills:

samenwerken, communicatie, kennisconstructie, ict-gebruik, creativiteit, kritisch denken en probleemoplossend vermogen.

​

Intrinsieke motivatie:

een pure drang vanuit je innerlijke belevingswereld, om zo gemotiveerd te zijn om iets ondernemen.

​

Zelfverantwoordelijk leren:

opzoek gaan naar informatie en projecten vanuit je intrinsieke motivatie, gebaseerd op de kennis die je al hebt.

​

RPS-traject:

een traject waar een regisseur, een scenarist en producten bij elkaar komen om een idee uit te werken tot een scenario.

​

Filmmaker:

een filmmaker is een verhalenverteller. Iemand met de drang om verhalen te vertellen en te bedenken. We denken dat elk mens in de film dit is. (mits deze dit verder wil ontwikkelen).

​

Vakman in de film:

hieronder verstaan we je ‘functie’ zoals regisseur, d.o.p, sound designer etc. Naast je vak ben je dus ook filmmaker. Een filmmaker met je specifieke achtergrond. Wij willen een werkgebied (en aandacht) creëren voor de filmmaker.  

​

Visueel treatment:

een scenario van een verhaal of emotie die niet alleen bestaat uit woorden maar wat ook andere dingen kan bevatten zoals geluid, kleur, geur etc. 

​

​

​

​

​

​

bottom of page